LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Híreink

Értesüljön a legfrissebb híreinkről

avatar
Így segíthet

Sokan értesültek róla, hogy Alapítványunk nehéz helyzetbe került és több megkeresést kaptunk azzal kapcsolatban, hogyan segíthetnének. Mutatjuk. 

 

TOVÁBB
avatar
Összegyűlt a pénz, újraindulnak az iskolajáratok

A nagylelkű adományozóknak köszönhetően összegyűlt a szükséges 1 millió forint – sőt, annál több is - így már keddtől újraindulhat a fogyatékossággal élő gyerekek speciális szállítása vidéki településekről a megyeszékhelyre. Az összeg a téli szünetig megoldja a tankolást és januárra is biztosítja a további működést.

TOVÁBB
avatar
Nem tudjuk iskolába vinni a gyerekeket

Már csak néhány napig tudjuk vállalni a fogyatékkal élő gyerekek speciális szállítását vidéki településekről a megyeszékhelyre. Éves üzemanyagkvótánkat szeptember végéig elköltöttük, jelenleg pedig olyan magas az üzemanyag ára árstop nélkül, hogy ezt már nem tudják a havi térítési díjakból és a normatívából kigazdálkodni, így a szolgáltatásunkat szűkíteni kell.

TOVÁBB
avatar
Bezár a Baráthegyi Majorság

November 1-től zárva tart a Baráthegyi Majorság. A lakóotthonok és a konyha továbbra is üzemel, a turisztikai szolgáltatások azonban tavaszig biztos, hogy szünetelnek majd. Szintén tavaszig zárva tart a család- és fogyatékosságbarát panzió, az erdei iskola, nem fogadunk csoportokat, lecsökkentjük az állatállományt és a sajt- valamint a lekvárüzem is időszakosan bezár. Az áram, a gáz, az üzemanyag és a takarmány árának növekedése a Szimbiózis Alapítványt is nehéz helyzet elé állította. Az áremelkedés több mint 74 millió forint többletkiadást jelent, emiatt pedig drasztikus lépésekre kényszerültünk.

TOVÁBB
avatar
Veszélyben a működés

Az áram, a gáz, az üzemanyag és a takarmány árának növekedése a Szimbiózis Alapítványt is nehéz helyzet elé állítja. Az áremelkedés több mint 74 millió forint többletkiadást jelent, amely a legnagyobb odafigyelés és spórolás mellett sem kigazdálkodható. Mindent megteszünk a költségek csökkentése érdekében, ez azonban önmagában nem elég. Külső segítség nélkül a működés is veszélybe kerül.

TOVÁBB
avatar
I. Országos Amatőr Sajtverseny

A Szimbiózis Alapítvány a Magyar Sajtkészítők Egyesületével közösen október 8-án szervezi meg az amatőr sajtversenyt, amelyre október 3-ig várja a sajtkészítők jelentkezését.

TOVÁBB
avatar
Taroltak a Baráthegyi sajtok Etyeken

Két sajtjával is díjat nyert a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Sajtmanufaktúrája a X. Magyar Sajtmustrán, Etyeken. A Baráthegyi natúr kecskesajt és a Baráthegyi parenyica is Ezüst minősítést kapott. A versenyre 122 terméket neveztek, ebből pedig 41 sajtbíra és 5 gasztronómiai újságíró döntötte el melyek a legjobbak.

TOVÁBB
avatar
Szociális Munkáért emlékérmet kapott a Szimbiózis Alapítvány

Szociális Munkáért emlékéremmel ismerte el a Szimbiózis Alapítvány munkáját a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete.

TOVÁBB
avatar
Civil Díjjal ismerték el a Szimbiózis Alapítvány munkáját

A civil szféra legrangosabb szakmai elismerését hozta el a Szimbiózis Alapítvány. Elnyerte a Civil Díjat a Legjobb Társadalmi Vállalkozás kategóriában.

TOVÁBB
avatar
Az Év Fejlesztő Foglalkoztatója a Baráthegyi Majorság Közössége

Érték Vagy! Díjjal ismerték el a Szimbiózis Alapítvány munkáját. Az indoklás szerint a Baráthegyi Majorság Közössége a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása érdekében végzett példaértékű tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat és az ezzel járó „Az Év Fejlesztő Foglalkoztatója” címet.

TOVÁBB
avatar
Átadó ünnepség

Az országban egyedülálló módon család-, és fogyatékosságbarát panziót adtak át, a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorságban.

TOVÁBB
avatar
Elindult a webshopunk

Csak néhány kattintás és otthonotokba érkeznek a finomságok!

TOVÁBB
avatar
FARMWELL tanulmányok

Tudjon meg többet a hazai társadalmi kihívásokról!

TOVÁBB
avatar
FARMWELL Nemzetközi Konferencia

Gratulálunk az előadáshoz!

TOVÁBB
avatar
Egy hét mennyország ősszel

Az őszi szünetben újabb két családot láttunk vendégül a Baráthegyi Panzióban, az Egy hét mennyország program keretein belül, díjmentesen. Panziónkban a fogyatékos gyermeket nevelő családok is kikapcsolódhattak, feltöltődhettek, itt valóban a pihenésé lehetett a főszerep.

TOVÁBB
avatar
Híd az iskola és a munka világa között

Önismeret, szakmaválasztó tréning, álláskeresési tanácsadás, munkatapasztalat és ajánlólevél szerzés – mindez része a Szimbiózis Alapítvány foglalkoztatási programjának, melyben hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő fiatalokat mentorálnak.

TOVÁBB
avatar
Kezdetét vette az „Egy hét mennyország” program

Megérkeztek az első családok a Baráthegyi Panzióba, akik az „Egy hét mennyország” pályázaton nyertek egy hetes díjmentes pihenést. A program keretében első lépésként nyolc fogyatékos gyermeket nevelő család ingyenes pihenését tesszük lehetővé, 2021.  nyarán.

TOVÁBB
avatar
Átadták a család-, és fogyatékosság-barát panziót a Baráthegyi Majorságban

Az országban egyedülálló módon család-, és fogyatékosságbarát panziót adtak át Miskolcon, a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorságban, ahol a fogyatékos gyermeket nevelő családok számára is elérhető a kikapcsolódás és a feltöltődés.

TOVÁBB
avatar
Pro Urbe kitüntető címet kapott a Szimbiózis Alapítvány Közössége

Minden év május 11-én, Miskolc város napján vehetik át elismeréseiket azok a személyek és szervezetek, akik munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A Szimbiózis Alapítvány Közösségét, az elmúlt évek munkáját és eredményeit ismerték el a Pro Urbe kitüntető címmel.

TOVÁBB

Állásajánlataink


2022-11-27 08:39:32 | Notice: Undefined variable: events in /home/szorgosk/public_html/szimbiozis.net/page/template/content/index/hir_all.php on line 48
2022-11-27 08:39:32 | Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/szorgosk/public_html/szimbiozis.net/page/template/content/index/hir_all.php on line 48
Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket