LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Híreink

Értesüljön a legfrissebb híreinkről

avatar
SAKURA díjat kapott a Szimbiózis Alapítvány

Alapítványunk elnyerte a SAKURA (cseresznyevirág) díjat, a Szociális, gondoskodásban elért értékteremtő kategóriában. Köszönjük a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesületnek és a Toyota Sakurának, hogy méltónak találtak Bennünket az elismerésre. 

TOVÁBB
avatar
SZUPERHŐSÖKET KERESÜNK!

Legyen az adományozás a szuper erőd! 

Adód 1%-ából otthont és munkát adunk a fogyatékossággal élőknek! 

Adószámunk: 18432930-1-05

Köszönjük! 

TOVÁBB
avatar
Rendészek vágták a fát a Baráthegyen

Több mint harmincan segítették alapítványunkat abban, hogy probléma nélkül tudjunk fűteni a téli időszakban. A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai  óriási odaadással és lelkesedéssel aprították és pakolták a tűzifát, ezzel pedig egy havi munkát spóroltak meg számunkra. Nekünk ugyanis ennyi időbe telt volna fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű kollégáinkkal a  faaprítás.

TOVÁBB
avatar
Esélyt adunk a hátrányos helyzetű fiataloknak

Közös programot indít alapítványunk, a Dr. Ámbédkar Iskola és a United Way Magyarország, amelynek célja, hogy támogassuk a miskolci, és a város harminc kilométeres vonzáskörzetében élő fiatalok fejlődését és növeljük a munkaerőpiaci esélyeiket.

TOVÁBB
avatar
Az elmúlt 20 év legnagyobb fejlesztése a Szimbiózis Alapítványnál

Több mint fél milliárd forint uniós pályázati forrást nyertünk el és hoztunk Miskolcra. Az összegből három társasházi lakást és egy családi házat vásároltunk és újítottunk fel. Ezekben összesen huszonegy fogyatékossággal élő talál majd új otthonra. Emellett a Támogató Szolgálat számára egy új, kilenc személyes kisbuszt vásároltunk, hogy a megnövekedett szállítási kapacitást el tudjuk látni. A meglévő családias lakóegységekben energetikai korszerűsítést végeztünk, valamint az otthonokba és a nappali ellátás részére is új eszközöket szereztünk be. 

TOVÁBB
avatar
Tájékoztató fórum - 2023. december 14. 15:00

A Szimbiózis Alapítvány bővíti lakhatási szolgáltatásait, értelmileg akadályozott és autizmussal élő lakókat vár. Tudd meg a részleteket, gyere el tájékoztatónkra, melyet szülőknek, hozzátartozóknak, leendő lakóiknak tartunk. Bemutatjuk a konkrét új házakat és a beköltözés feltételeit.

TOVÁBB
avatar
"Jogszabály lett a Baráthegyi Majorság!"

Tizenöt év lobbimunkája eredményeként megjelent a szociális farmok könnyített létrehozását és működését szabályozó joghely. Most már lehetővé válik, hogy a Baráthegyi Majorság modelljét mások is adaptálni tudják - jelentette be hétfői közleményében a Szimbiózis Alapítvány.

TOVÁBB
avatar
Magas ágyást építettek a Telekom vállalati kommunikációs csapatának önkéntesei a majorságban

Újabb magas ágyás készült a Baráthegyi Majorságban, a Telekom vállalati kommunikációs csapatának segítségével, akik az önkéntes napjukat töltötték nálunk. Ide hamarosan retket és céklát ültetünk majd, amit fogyatékossággal élő fiatalok fognak gondozni és betakarítani. 

 

TOVÁBB
avatar
II. Országos Amatőr Sajtverseny

Várjuk a sajtkészítők jelentkezését a megmérettetésre. A verseny napján szakmai programmal, konferenciával készülünk a résztvevők számára, melynek részleteteit hamarosan közzétesszük.

TOVÁBB
avatar
Újraindult a Fecske szolgáltatás

Örömmel osztjuk meg a jó hírt, hogy megérkezett a támogatási összeg, így újraindítottuk speciális babysitter szolgáltatásunkat. 16 családnak tudunk segíteni a következő egy évben. Hozzájuk 5 fecske jár majd a megbeszélt időpontokban. 

 

TOVÁBB
avatar
Majorságvezetőt keresünk

A jövőre 25 éves Szimbiózis Alapítvány által működtetett öt hektáros Baráthegyi Majorság egy különleges öko-szintér, egy valódi „falu a városban”. Komplex szociális-foglalkoztatási rendszerünkkel Magyarország egyik legismertebb társadalmi vállalkozása vagyunk, majorsági telephelyünkön 140 fő dolgozik. Kertészet, konyha, sajtüzem, kézműves manufaktúrák, állattartás mellett jelentős turisztikai potenciálunk: az ifjúsági szállás és wellness panziót egy igazi fa vár egészíti ki. Büszkék vagyunk arra, hogy a folyamatos fejlődést és megvalósított társadalomtudatos víziót számos díjjal ismerték el. A mások által „csodás helynek” nevezett kincsünkhöz keresünk egy agilis majorságvezetőt, aki képes a meglévő értékeket megtartani, a különböző egységek munkáját összehangolni, és közösen álmodni velünk egy fejlődésorientált és fenntartható perspektívát. 

TOVÁBB
avatar
A Szimbiózis Alapítvány önkéntesei is segítik a miskolci Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságának rendezését

Fogyatékossággal élő önkéntesek is segítik az Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságok szervezőinek munkáját. Az alapítványunk lakóotthonaiban élő fiatalok az akkreditáció, az ünnepélyes megnyitó és a tollaslabda bajnokság munkálatainál segédkeznek majd. Az értelmi sérültek az épp és egészséges önkéntesekkel együtt dolgoznak a rendezvény sikeréért.

TOVÁBB
avatar
Lakhatási fórum - 2023. május 30.

A Szimbiózis Alapítvány május végén egy tájékoztató program keretei között mutatja be, milyen lakhatási lehetőségei vannak fogyatékossággal élő gyermekeknek és családjaiknak. 
 

TOVÁBB
avatar
Elismerés a társadalmi fenntarthatóságért

A Szimbiózis Alapítvány nyerte el a Miskolc Campus Forum Green and Smart díjat - társadalmi fenntarthatóság kategóriában. Az elismerést Czene Veronika a szervezet lakóotthonában élő Down szindrómás fiatal hölgy vette át, Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnökének kíséretében a Miskolci Egyetemen.

TOVÁBB
avatar
Hétfőtől szünetel speciális babysitter szolgáltatásunk

Május 15-től – bizonytalan ideig - szünetel fecske szolgáltatásunk. A pályázati forrás, amely az anyagi hátteret biztosította a programhoz, lejárt. Az új pályázatról pedig még nem született döntés. Az elmúlt másfél hónapot az alapítvány saját maga finanszírozta, tovább azonban nem tudjuk vállalni a költségeket. Az elmúlt 5 évben állami támogatással biztosítottuk a szolgáltatást, amelyet minden évben sikeresen újrapályáztunk; így szünet nélkül elérhető volt az érintett családok számára a segítség.

TOVÁBB
avatar
Együttműködés a Zip's Beer & Tapas-al

Májustól egy nagyszabású közös akció veszi kezdetét a Zip's Beer & Tapas és a Szimbiózis Alapítvány között. Egyrészt az alapítvány termékei (sajtok, lekvárok, szörpök) felkerülnek a tapas bár étlapjára. Másrészt, május hónapban egy támogatói akciót is indít a vendéglátóhely.

TOVÁBB
avatar
21 fővel bővül lakhatási egységünk

Bővítjük és fejlesztjük lakhatási szolgáltatásainkat. Ehhez 572 millió forint európai uniós támogatási forrást nyertünk. Ez azt jelenti, hogy azok, akik már hosszú évek óta várakoznak, most lehetőséget kapnak a várva várt szolgáltatásra. Megvásároltunk egy családi házat, ahol 12 ember számára alakítunk ki lakóegységeket, ezen kívül 9 ember inkluzív körülmények között, bérházban talál majd új otthonra.

TOVÁBB
avatar
Újra gyűjtést szervez a Szimbiózis Alapítvány

18 millió forintos többletkiadással zártuk 2022. negyedik negyedévét (a fűtési szezon első felét.. A vártnál kisebb költségnövekedés annak köszönhető, hogy több épületet is lezártunk, egyes egységek közös helyiségbe költöztek; csökkentettük az állatállományt, eladtunk eszközöket és az energiahatékonyság jegyében eddig négy faelgázosító kazánt és négy cserépkályhát építettünk be az ingatlanokba.

TOVÁBB
avatar
Segítsen adója 1%-val a Szimbiózis Alapítványnak!

Támogassa adója 1%-val a Szimbiózis Alapítványt! Az Ön felajánlásával esélyt, segítséget, otthont és munkát adhatunk a fogyatékossággal élőknek.

 

TOVÁBB
avatar
A segítség új dimenziója - személyi asszisztencia fogyatékossággal élőknek

A fogyatékossággal élő ember is vágyik az önálló életre. Arra, hogy ne csak az önfenntartás legyen a cél, hanem egy teljes élet. A személyi asszisztencia rendszere ehhez nyújt segítséget: visszaadja a fogyatékossággal élő ember méltóságát és önrendelkezési jogát. Nem lesz kiszolgáltatott többé, munkáltatóként fogalmazhatja meg igényeit, így olyan formában kap támogatást, ahogyan arra a leginkább szüksége van.

TOVÁBB
avatar
Rendészek segítettek a faaprításban a Baráthegyi Majorságban

Különleges csapatépítés, jó hangulatú munka, alapítványunk számára pedig óriási segítség. A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai faaprításban segédkeztek, hogy a megvásárolt és adományként kapott nagy mennyiségű fát, alkalmassá tegyük a tüzelésre.
 

TOVÁBB
avatar
Jabil önkéntesekkel épült a tetőszigetelés

Jelentős lépést tettünk Váltó utcai nappali intézményünk energiahatékonyságának növelése érdekében. Hálásan köszönjük a Jabil Circuit Hungary Kft. munkatársainak odaadó munkáját.

TOVÁBB
avatar
Önkénteseket keresünk

Továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy a fűtési költségeket csökkentsük. Most egy újabb fontos ponthoz érkeztünk. Váltó utcai nappali intézményünk szigeteléséhez segítő kezekre van szükségünk.

TOVÁBB
avatar
Hálásak vagyunk a segítségért!

Cégek és magánszemélyek fogtak össze, hogy segítsék alapítványunkat. Bizakodva a tekintünk a jövő évre, mivel az adományokból befolyt összeg már lehetővé tesz olyan beruházásokat, amelyek a jövőben az energia- és költséghatékony működést biztosítják. Az elmúlt hónapokban 28,5 millió forint gyűlt össze a szervezet bankszámláján, melyet nagylelkű adományozók támogatásként küldtek. Emellett 3,8 millió forint folyt be különböző eszközök és állatok értékesítéséből.

TOVÁBB
avatar
Fűtött szobákban várhatják az ünnepeket a fogyatékossággal élők

Január végéig biztosított a lakóotthonok költséghatékony fűtése, az ALTEO nagylelkű adományának köszönhetően. Idén a Szimbiózis Alapítványt támogatja a cég, aki az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, a karácsonyi reprezentációs keretet nem tárgyi ajándékra, hanem egy jótékonysági szervezet megsegítésére költi. 

TOVÁBB
avatar
Így segíthet

Sokan értesültek róla, hogy Alapítványunk nehéz helyzetbe került és több megkeresést kaptunk azzal kapcsolatban, hogyan segíthetnének. Mutatjuk. 

 

TOVÁBB
avatar
Összegyűlt a pénz, újraindulnak az iskolajáratok

A nagylelkű adományozóknak köszönhetően összegyűlt a szükséges 1 millió forint – sőt, annál több is - így már keddtől újraindulhat a fogyatékossággal élő gyerekek speciális szállítása vidéki településekről a megyeszékhelyre. Az összeg a téli szünetig megoldja a tankolást és januárra is biztosítja a további működést.

TOVÁBB
avatar
Nem tudjuk iskolába vinni a gyerekeket

Már csak néhány napig tudjuk vállalni a fogyatékkal élő gyerekek speciális szállítását vidéki településekről a megyeszékhelyre. Éves üzemanyagkvótánkat szeptember végéig elköltöttük, jelenleg pedig olyan magas az üzemanyag ára árstop nélkül, hogy ezt már nem tudják a havi térítési díjakból és a normatívából kigazdálkodni, így a szolgáltatásunkat szűkíteni kell.

TOVÁBB
avatar
Bezár a Baráthegyi Majorság

November 1-től zárva tart a Baráthegyi Majorság. A lakóotthonok és a konyha továbbra is üzemel, a turisztikai szolgáltatások azonban tavaszig biztos, hogy szünetelnek majd. Szintén tavaszig zárva tart a család- és fogyatékosságbarát panzió, az erdei iskola, nem fogadunk csoportokat, lecsökkentjük az állatállományt és a sajt- valamint a lekvárüzem is időszakosan bezár. Az áram, a gáz, az üzemanyag és a takarmány árának növekedése a Szimbiózis Alapítványt is nehéz helyzet elé állította. Az áremelkedés több mint 74 millió forint többletkiadást jelent, emiatt pedig drasztikus lépésekre kényszerültünk.

TOVÁBB
avatar
Veszélyben a működés

Az áram, a gáz, az üzemanyag és a takarmány árának növekedése a Szimbiózis Alapítványt is nehéz helyzet elé állítja. Az áremelkedés több mint 74 millió forint többletkiadást jelent, amely a legnagyobb odafigyelés és spórolás mellett sem kigazdálkodható. Mindent megteszünk a költségek csökkentése érdekében, ez azonban önmagában nem elég. Külső segítség nélkül a működés is veszélybe kerül.

TOVÁBB
avatar
I. Országos Amatőr Sajtverseny

A Szimbiózis Alapítvány a Magyar Sajtkészítők Egyesületével közösen október 8-án szervezi meg az amatőr sajtversenyt, amelyre október 3-ig várja a sajtkészítők jelentkezését.

TOVÁBB
avatar
Taroltak a Baráthegyi sajtok Etyeken

Két sajtjával is díjat nyert a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Sajtmanufaktúrája a X. Magyar Sajtmustrán, Etyeken. A Baráthegyi natúr kecskesajt és a Baráthegyi parenyica is Ezüst minősítést kapott. A versenyre 122 terméket neveztek, ebből pedig 41 sajtbíra és 5 gasztronómiai újságíró döntötte el melyek a legjobbak.

TOVÁBB
avatar
Szociális Munkáért emlékérmet kapott a Szimbiózis Alapítvány

Szociális Munkáért emlékéremmel ismerte el a Szimbiózis Alapítvány munkáját a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete.

TOVÁBB
avatar
Civil Díjjal ismerték el a Szimbiózis Alapítvány munkáját

A civil szféra legrangosabb szakmai elismerését hozta el a Szimbiózis Alapítvány. Elnyerte a Civil Díjat a Legjobb Társadalmi Vállalkozás kategóriában.

TOVÁBB
avatar
Az Év Fejlesztő Foglalkoztatója a Baráthegyi Majorság Közössége

Érték Vagy! Díjjal ismerték el a Szimbiózis Alapítvány munkáját. Az indoklás szerint a Baráthegyi Majorság Közössége a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása érdekében végzett példaértékű tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat és az ezzel járó „Az Év Fejlesztő Foglalkoztatója” címet.

TOVÁBB
avatar
Átadó ünnepség

Az országban egyedülálló módon család-, és fogyatékosságbarát panziót adtak át, a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorságban.

TOVÁBB
avatar
Elindult a webshopunk

Csak néhány kattintás és otthonotokba érkeznek a finomságok!

TOVÁBB
avatar
FARMWELL tanulmányok

Tudjon meg többet a hazai társadalmi kihívásokról!

TOVÁBB
avatar
FARMWELL Nemzetközi Konferencia

Gratulálunk az előadáshoz!

TOVÁBB
avatar
Egy hét mennyország ősszel

Az őszi szünetben újabb két családot láttunk vendégül a Baráthegyi Panzióban, az Egy hét mennyország program keretein belül, díjmentesen. Panziónkban a fogyatékos gyermeket nevelő családok is kikapcsolódhattak, feltöltődhettek, itt valóban a pihenésé lehetett a főszerep.

TOVÁBB
avatar
Híd az iskola és a munka világa között

Önismeret, szakmaválasztó tréning, álláskeresési tanácsadás, munkatapasztalat és ajánlólevél szerzés – mindez része a Szimbiózis Alapítvány foglalkoztatási programjának, melyben hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő fiatalokat mentorálnak.

TOVÁBB
avatar
Kezdetét vette az „Egy hét mennyország” program

Megérkeztek az első családok a Baráthegyi Panzióba, akik az „Egy hét mennyország” pályázaton nyertek egy hetes díjmentes pihenést. A program keretében első lépésként nyolc fogyatékos gyermeket nevelő család ingyenes pihenését tesszük lehetővé, 2021.  nyarán.

TOVÁBB
avatar
Átadták a család-, és fogyatékosság-barát panziót a Baráthegyi Majorságban

Az országban egyedülálló módon család-, és fogyatékosságbarát panziót adtak át Miskolcon, a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorságban, ahol a fogyatékos gyermeket nevelő családok számára is elérhető a kikapcsolódás és a feltöltődés.

TOVÁBB
avatar
Pro Urbe kitüntető címet kapott a Szimbiózis Alapítvány Közössége

Minden év május 11-én, Miskolc város napján vehetik át elismeréseiket azok a személyek és szervezetek, akik munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A Szimbiózis Alapítvány Közösségét, az elmúlt évek munkáját és eredményeit ismerték el a Pro Urbe kitüntető címmel.

TOVÁBB

Állásajánlataink


2024-05-19 01:35:49 | Notice: Undefined variable: events in /home/szorgosk/public_html/szimbiozis.net/page/template/content/index/hir_all.php on line 48
2024-05-19 01:35:49 | Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/szorgosk/public_html/szimbiozis.net/page/template/content/index/hir_all.php on line 48
Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket