LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Átadó ünnepség

2022-02-07 13:32:00
Kép

Az országban egyedülálló módon család-, és fogyatékosságbarát panziót adtak át Miskolcon, a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorságban. Itt a fogyatékos gyermeket nevelő családok számára is elérhető a kikapcsolódás és a feltöltődés. Miközben a szülők és az egészséges gyermekek én idejüket töltik a wellnes részlegben, vagy csak pihennek, a fogyatékossággal élő családtaggal képzett animátorok foglalkoznak, fejlesztő foglalkozásokon, állat-aszisztált terápián vehet részt. A pihenés mellett az itt töltött idő a család számára pozitív jövőképet is adhat, hiszen a Majorságban megtapasztalhatják azt, hogy fogyatékossággal is lehet teljes életet élni.

A panzió szolgáltatásai építenek a Majorság élményparkjának környezetére, ahol az öt hektáros parkban önfenntartó szociális farm működik. A vendéglátás alapvető elemei a saját termesztésű zöldségek, gyümölcsök, tej, tojás, sajtok, lekvárok, szörpök.  A majorsági attrakció működtetői a speciális szükségletű kollégák, akik animátorként aktívan foglalkoznak a vendégek gyermekeivel, így a szülők ténylegesen pihenni, kikapcsolódni tudnak. A panzió wellness részlegén sószoba, szauna, jakuzzi, fürdődézsa, szénsav gázfürdő, fitnesz-gépek állnak rendelkezésre, illetve egy kisebb fürdőmedence is hamarosan megépül. Kiemelt figyelmet fordítanak a népi hagyományőrző és kézműves programok biztosítására, illetve az ökológiai gazdálkodás gyakorlati bemutatásra. A Baráthegyi Családbarát Panzió és Élménypark a hazai transzformációs turizmus egyik innovatív színtere.

 

A 20 férőhellyel, 6 szobával és 2 apartmannal rendelkező panzió 164 millió forint Kormányzati és Európai Uniós forrásból valamint 50 millió forint önerőből jött létre, melyet a Szimbiózis Alapítvány biztosított. Ezen kívül jelentős céges és magán támogatásokat vontak be. A beruházással 27 új munkahely jött létre, elsősorban fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek számára. Ők különféle munkakörökben dolgoznak, melyek a szélesebb értelemben vett vendéglátáshoz (szállás-hely szolgáltatás, étkeztetés, wellness részleg működtetése, rendezvények bonyolítása), a panzió környezetének és majorsági attrakciók üzemeltetéséhez (pihenőpark és játszótér, állatsimogató, Interaktív Diósgyőri Játszóvár, néprajzi kiállítás) valamint a speciális turisztikai programelemhez kapcsolódnak (animáció, bébiszitter szolgáltatás). A panzió elsődleges fókusza a többgyermekes családokra irányul, illetve különös figyelmet szentelnek a speciális szükségletű, fogyatékossággal élő személyeknek. Az ENAT (Európai Hálózat az Akadálymentes Turizmusért) védjegyét már meg is kapták.

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket