LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Szülő 2022

Kedvezményezett neve: Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létért Alapítvány

Projekt azonosító száma: Szülő 2022

Projekt címe: Szülősegítő szolgáltatások támogatása

Szerződött támogatás összege:    700 000  Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.05.31.

Támogatott tevékenység bemutatása:

A projetkt megvalósításával célunk a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő édesanyák önbizalmának növelése, szabadidős programjainak biztosítása, mentálhigiénés segítése és egy pozitív jövőkép megalapozása, illetve egy olyan - a későbbiekben önszerveződő sorstársközösség kialakulásának támogatása, amely kapcsolati tőkeként szolgálhat az érintett édesanyák számára. A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők helyzete komplex, így több terület együttes fejlesztésével tudunk életmódbeli változásokat elérni.

 

CLLD 2

Kedvezményezett neve: Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létért Alapítvány

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00831

Projekt címe: Baráthegyi Piknik & Diósgyőri Élménypiac

Szerződött támogatás összege:     6 241 567 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.07.31.

Támogatott tevékenység bemutatása:

A projekt támogatásával két egymáshoz kapcsolódó helyszín fejlesztése és egy élmény piac rendszeres megszervezése valósul meg.

A Baráthegyi majorságban területen járda és akadálymentes parkoló készül, megoldva ezáltal a fogyatékossággal élők, babakocsisok közlekedését, nem beszélve a sáros, havas időszak problémáiról.

A piknik helyszínét biztosító közösségi tér egy füves, széles virágos liget lesz, körben virágokkal és fűszernövényekkel kombinálva, egy zöldesítést valósítunk meg. A piknik projektelem megvalósításához különböző kézműves eszközöket, játékokat, kültéri bútorokat és más egyéb eszközök beszerzését valósítjuk meg.

A közösségi gazdaság, szociális farmok és helyi termékeket értékesítő láncok és piacok létrehozása esetében, helyi termelői piacok szervezését valósítjuk meg piacszervező munkatárs bevonásával.

Az ÉTA szövetség támogatásával 2021-ben megvalósított pályázatok


Támogató megnevezése: ÉTA Országos Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatott program kódja: ÉTA/EMMI/Szakmai-2021/643

Támogatott program megnevezése: „Terápiás sószoba létrehozása  a Baráthegyi Majorságban” 

Támogatási összeg: 414.250 Ft

Megvalósítás időtartama: 2021.01.01.-2021.12.31.

Támogatott tevékenység bemutatása: Az öt és fél millió koronavírus ellen beoltott országában hiába hihetnénk azt, hogy a pandémiának vége. Sajnos máig rengetegen szenvedik meg a Covid okozta maradandó tüdőkárosodás kínzó tüneteit. A fogyatékossággal élő emberek betegségek iránti kitettsége jóval nagyobb, mint az átlag populációé. A szövődményes tüdőbetegségek megelőzése, illetve az előforduló légúti betegségek utáni rehabilitáció számunkra kiemelten fontos. Ebben a gyógyító folyamatban az egyik legismertebb terápia a sós levegő belégzése, melynek közkedvelt hazai formája a sószoba. A fogyatékos emberek sószobákba történő gyakori eljuttatása időigényes és költséges feladat, ezért régi tervünket váltottuk jelen pályázattal valóra. Az apropót aktuálisan átadott családbarát panziónk adta, ugyanis az épülethez kapcsolódó három oldalról zárt, fedett terasz alatt bőven tudtunk egy 8 nm-es sószoba kialakításának helyet biztosítani. A terápiás helyiséget nappalis és bentlakó ellátottaink és külsős célcsoporti vendégeink egyaránt tudják használni. 


Támogató megnevezése: ÉTA Országos Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatott program kódja: ÉTA/EMMI/Fogl.-2021/642

Támogatott program megnevezése: „Kitűző- és hűtőmágnes manufaktúra létrehozása”

Támogatási összeg: 450.000 Ft

Megvalósítás időtartama: 2021.01.01.-2021.12.31.

Támogatott tevékenység bemutatása: A legújabb fejlesztésünk, a családbarát panzió indulása kapcsán kézenfekvővé vált egy kapcsolódó termék és kézműves foglalkozás fejlesztése is. Kitűzők készítésében van már jártasságunk terápiás foglalkoztatás szintjén, most mindezt egy manufaktúra keretében fejlesztjük fel kézműves manufaktúrává.

A projekt hosszú távú gazdasági és társadalmi felelősségvállalási szempontból is hozzájárul szervezetünk pozitív megítéléséhez. A tevékenység innovatív módon ötvözte szervezetünk társadalmi misszióját, társadalmi vállalkozási irányultságát, és a fogyatékos személyek értékteremtő foglalkoztatása iránti elköteleződésünket.

A projekt keretében 10 fő súlyosabb fokban érintett értelmileg akadályozott fiatal felnőtt fogyatékos személy vett részt. A pályázat nyújtotta támogatás hozzájárult ahhoz, hogy jelenlegi kis terápiás műhelyünk piacképes termékeket előállító rehabilitációs foglalkoztató manufaktúrává válhat.
 

CLLD

Támogató megnevezése: Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága

Támogatott program kódja: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00393

Támogatott program megnevezése: Baráthegyi Szociális Farm fejlesztése

Támogatási összeg: 7.773.433 Ft

 Saját forrás: 1.242. 472 Ft

 Megvalósítás időtartama: 2020.01.01.-2021.03.31

 Támogatott tevékenység bemutatása:

A projekt átfogó célja a Baráthegyi Majorság, mint szociális farm pozícionálása, fenntarthatóságának növelése, a farmon dolgozó fogyatékossággal élő személyek munkahelyének magtartása, a helyi lakosok városrészi kötődésének erősítése, a Diósgyőri Városrészben egy egyedi közösségi szintér kialakítása, a helyben termelt mezőgazdasági és kézműves termékek értékesítésének támogatása.

A projekt elősegíti fogyatékossággal élők és hátrányos helyzetűek foglalkoztatását, a Baráthegyi Majorságban való aktív közösségi gazdálkodást, új zöldfelületek és akadálymentes közlekedés kialakítását, egy multifunkcionális szociális farm létrehozását.

ÉTA

Támogató megnevezése: ÉTA Országos Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatott program kódja: ÉTA/EMMI/Szakmai-2020/819

Támogatott program megnevezése: „Baráthegyi Football Club”

Támogatási összeg: 500.000 Ft

Megvalósítás időtartama: 2020.01.01-2020.12.31

Támogatott tevékenység bemutatása:A „Baráthegyi Football Club” projekt célja, hogy modern közösségépítő elemekkel gazdagítsa a Majorság területén működő lakóotthonok és támogatott lakhatási egységek életszínvonalát, melyekben az érintett fogyatékos és autizmussal élő személyek aktív szereplők.A támogatás segítségével egy football pálya kerül kialakításra önkéntesek és fogyatékossággal élő ellátott fiataljaink és kollégáink bevonásával. A füves pálya lehetőséget biztosít majd a mozgásfejlesztő programok és a közösségi rendezvények megvalósítására is. 

 

Támogató megnevezése: ÉTA Országos Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatott program kódja: ÉTA/EMMI/Egyedi-2020/616

Támogatott program megnevezése: „Mosolykuckó- Korai fejlesztő központ Miskolcon projekt kisértékű tárgyi eszközszükségletének biztosítása

Támogatási összeg: 350.000 Ft

Megvalósítás időtartama: 2020.01.01.-2020.12.31.

Támogatott tevékenység bemutatása: 2020-ban Alapítványunk egy fejlesztő központ megnyitását tűzte ki célul. Székhelyünk szomszédságában egy bezárt zöldséges üzletet sikerült kedvezményesen megvásárolnunk. Itt alakítottuk ki a fejlesztő központunkat, Mosolykuckó néven. Az ingatlan felújítása és akadálymentesítése részben saját forrásból, részben támogatói segítséggel történt. A szakmai tevékenység indításához, speciális eszközök, fejlesztő játékok beszerzéséhet kaptunk támogatást az ÉTA Országos Szövetségtől 350.000 Ft értékben, mellyel nagyban megkönnyítették számunkra a fejlesztő foglalkozások elindítását.

NFSZK

Támogató megnevezése: Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatott program kódja: FOF2019/184

Támogatott program megnevezése: „Élményalapú társadalmi integráció”

 

EFOP

 

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket