LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Nem tudjuk iskolába vinni a gyerekeket

2022-11-15 12:43:00
Kép

Alapítványunk 4 kisbusszal több, mint 100 fogyatékkal élő gyereket szállít Miskolcról és 50 kilométeres vonzáskörzetéből naponta a speciális iskolákba és haza, de igény szerint egészségügyi ellátásra, ügyintézésre és szabadidős tevékenységre is. A buszok akadálymentesek, tehát kerekesszékkel élők is igénybe vehetik; a sofőr mellett pedig egy szakképzett kísérő is utazik a gyerekekkel. Más szolgáltatóktól eltérően nemcsak reggel 8-tól 16-ig, hanem már reggel 6-tól megkezdik a szállítást, és ha szükséges egészen este 6 óráig mozgásban vannak a kisbuszok.

A legnagyobb igény az otthonból iskolába és az iskolából hazaszállításra van, hiszen így a szülők el tudnak menni dolgozni, gyermeküket pedig jó kezekben tudhatják. Ezt a rendszeres szolgáltatást kell most szüneteltetnünk, mivel a legnagyobb anyagi terhet ez rója szervezetünkre. Eseti szállítások továbbra is lesznek, november 20-tól azonban év végéig biztos, hogy az iskolajáratok szünetelnek.

Bízunk abban, hogy a jövő évi üzemanyagkvótákkal és normatív támogatásokkal újraindulhat ez a szolgáltatás is, azt azonban még nem lehet tudni, hogy az az összeg mennyi időre lesz elegendő. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően jövő tavaszig 7 millió forintot költhetünk el egy 5 évesnél nem öregebb kisbuszra, ami jelentősen javítaná az elöregedett járműparkot. A használt buszok piacán egy ilyen 9 fős jármű 15 millió forintnál kezdődik, és ez még nem akadálymentes. Az átalakítás további 1 millióba forintba kerül. Jelenleg is keressük a támogatókat, hogy az új buszt megvásárolhassuk.
 

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket