LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Taroltak a Baráthegyi sajtok Etyeken

2022-09-09 14:54:00
Kép

A Baráthegyi Sajtmanufaktúra sajtjait az Avalon Ristorante és a Dűlő Étterem asztalán is megtalálják a fogyasztók, valamint az alapítvány Búza téri Vásárcsarnokban található kis üzletében és a Miskolci Termelői Napon is megvásárolhatják. A manufaktúra tejtermékei már eddig is rendelkeztek Élő-Tisza-, HÍR- és Szociális Farm Védjegyekkel, a Magyar Sajtmustra minősítése azonban a szakma élvonalába emelte azokat. Már 2020-ban is sikeresen szerepeltek a VIII. Magyar Sajtmustrán. Akkor a Baráthegyi zsíros kecskesajtkrém Bronz minősítést kapott, a Baráthegyi zsíros tehénsajtkrém pedig arany minősítést nyert.

A parenyica a manufaktúra egyik legnépszerűbb sajtja, átlagosan havi 20 kilogrammot gyártanak belőle, a natúr kecskesajtot pedig szintén kedvelik a vásárlók, ebből havi 15 kilogramm készül. A Baráthegyi majorságban az állatok gondozásától a fejésen át, a sajtok készítéséig és csomagolásáig minden munkát fogyatékossággal élő vagy megváltozott munkaképességű emberek végeznek, így a most kapott rangos szakmai elismerés egy újabb bizonyítéka annak, hogy a fogyatékossággal élő emberek is képesek értékteremtő munkát végezni.


A farmon élő kecskék frissen fejt teje egyenesen az üzembe kerül, a tehéntejet pedig egy környékbeli termelőtől vásárolják. A tervek szerint év végéig két tehénnel is szeretnék bővíteni a majorság állatállományát, így a tehén tejtermékek alapanyagát is helyben állítanák elő. A sajtmanufaktúrában pedig jelenleg is folyik a termékfejlesztés. Az eddigi széles választékot kecske parenyicával, mozzarella sajttal és vajjal szeretnék bővíteni.

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket