LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Esélyt adunk a hátrányos helyzetű fiataloknak

2024-02-09 11:01:00
Kép

Közös programot indít alapítványunk, a Dr. Ámbédkar Iskola és a United Way Magyarország, amelynek célja, hogy támogassuk a miskolci, és a város harminc kilométeres vonzáskörzetében élő fiatalok fejlődését és növeljük a munkaerőpiaci esélyeiket.

A programba olyan 13-20 év közötti diákokat vontunk be, akik az oktatási- és munkaerőpiaci hozzáférésben hátrányt szenvednek. Az ő belépésüket segíti a több hónapos tanulási folyamat a munkaerőpiacra, amely elméleti és gyakorlati képzésből áll. Az elméleti tudást a Dr. Ámbédkar Iskola, a szakmai gyakorlati felkészítést pedig a Szimbiózis Alapítvány biztosítja, míg a United Way Magyarország a program finanszírozásával segít a fiataloknak. 

A Karrier-Kom-Pass Program a két szervezet hosszú távú együttműködését alapozza meg. Alapítványunk munkaerőpiaci módszertanát (3 nemzetközi és 2 saját fejlesztésű) adoptálja az iskola. Ezek lehetőséget biztosítanak az egyéni értékek megfogalmazásához, a meglévő és fejlesztendő képességek és készségek meghatározásához és az egyéni karrier akcióterv elkészítéséhez. 

A projektidőszak alatt a diákok szakmaválasztó gyakorlaton vesznek részt az alapítványunk társadalmi vállakozásainál: szociális intézmények, főzőkonyha, asztalos és fazekas üzemek, kertészet, sajtkészítő és lekvár manufaktúrák, állattartó telep, welness panzió. A program zárásakor pedig a munkaerőpicra belépéshez szükséges egyéni dokumentum csomagot állítanak össze mindannyiuknak.

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket