LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Bezár a Baráthegyi Majorság

2022-09-30 18:25:00
Kép

Kecskéinket már meghirdettük eladásra, az alapítvány facebook oldalán pedig árverést indítottunk, hogy az ebből befolyt összegből újabb fatüzelésű kazánt vásárolhassunk a lakóotthon számára. A takarmány árak is olyan mértékben megemelkedtek, hogy állatállományunkat is le kell, hogy csökkentsük, most 50 kecskétől kell megválnunk Az egyik csacsi már új helyre költözött, az árából abrakot vettünk a többieknek. 

Már eddig is több intézkedést hoztunk annak érdekében, hogy költségeinket csökkentsük. Fatüzelésű kazánokat és cserépkályhát építetettünk be több épületünkbe is. Az élelmiszerbanki adomány szállítására elektromos autót vásároltunk, emellett pedig a terápiás szamarakat is munkára kell, hogy fogjuk. A patások húzzák majd a szekeret, amelyet szintén szállításra használunk. A dolgozók és az érintettek közösen készülünk az előttük álló kritikus hat hónapra. Összeköltöznek egységek, készítjük a tüzelőt, gyűjtjük az ágakat és a papírt,  támogatjuk egymást abban, hogy minimálisra csökkentsük a várható horribilis kiadásokat.

Október 8-án megrendezzük az I. Országos Amatőr Sajtversenyt és zárásként október 29-én, a Tök jó szombaton még várjuk a vendégeket. Ez után azonban hosszú ideig nem lesz több program a majorságban. Nem fogadunk több csoportot és táborozót. Kénytelenek voltunk a humán erőforrás oldalon is áldozatokat hozni, ami dolgozók elbocsátását jelenti. 

Speciális szállítás szolgáltatásukat nem tudjuk tovább működtetni, így a jövőben nem fogjuk a fogyatékkal élő gyerekeket Miskolcról és vidékről iskolába hordani. A szülők most kétségbeestek, mert elveszíthetik a munkájukat, ha nem oldódik meg gyermekük szállítása. 

Alapítványunk a Baráthegyi Majorságban és üzemeinkben több száz fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztat, sokuknak a lakhatást is biztosítja. Társadalmi vállalkozásunk célja, hogy értelmet adjunk a fogyatékkal élő felnőtteknek a mindennapokhoz, és hogy akit lehet, azt felkészítsük az önálló életre. Számos elismerésben részesültünk. 2022-ben elnyertük: Az Év Fejlesztő Foglalkoztatója címet, a Civil Díjat, a Szociális Munkáért emlékérmet, a majorság két sajtja pedig ezüst minősítést kapott a X. Magyar Sajtmustrán. 

Az alapítvány már sok helyre fordult támogatásért, de eddig nem érkezett érdemi segítség.  
 

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket