LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Összegyűlt a pénz, újraindulnak az iskolajáratok

2022-11-21 12:51:00
Kép

„A sajtóhíreket követően óriási összefogás indult el és számunkra is hihetetlen, hogy két nap leforgása alatt, magánszemélyek és cégek adományaiból összegyűlt a szükséges összeg a további működéshez. Keddtől újraindulhat a szolgáltatás és a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően januárban is tudjuk ezt biztosítani. Nekünk pedig hihetetlen erőt ad a felénk irányuló segítő szándék.” – mondta Jakubinyi László a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ahogy arról korábban beszámoltunk alapítványunk 4 kisbusszal több, mint 100 fogyatékkal élő gyereket szállít Miskolcról és 50 kilométeres vonzáskörzetéből naponta a speciális iskolákba és haza, de igény szerint egészségügyi ellátásra, ügyintézésre és szabadidős tevékenységre is. A buszok akadálymentesek, tehát kerekesszékkel élők is igénybe vehetik; a sofőr mellett pedig egy szakképzett kísérő is utazik a gyerekekkel. Más szolgáltatóktól eltérően nemcsak reggel 8-tól 16-ig, hanem már reggel 6-tól megkezdjük a szállítást, és ha szükséges egészen este 6 óráig mozgásban vannak a kisbuszok.

A legnagyobb igény az otthonból iskolába és az iskolából hazaszállításra van, hiszen így a szülők el tudnak menni dolgozni, gyermeküket pedig jó kezekben tudhatják. Ezt a rendszeres szolgáltatást kellett szüneteltetni november 20-tól, mert elfogyott az alapítvány éves üzemanyag kvótája, az árstop nélküli benzin ár pedig olyan magas, amit már nem tudtunk volna a havi térítési díjjakból és a normatívából kigazdálkodni.
 

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket