LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

MUNKÁBA ÁLLÁST SEGÍTŐ MÓDSZEREINK

 

 

A munkatapasztalattal nem rendelkező, speciális szükségletű álláskeresők sikeres munkavállalása érdekében, az alábbi segítő eszközeink igénybevételét ajánljuk:

 

 

1.)  LANTEGI MUNKAKÉPESSÉGFELMÉRŐ MÓDSZER:

 

A Lantegi módszert Spanyolországban, a Lantegi Batuak szervezet fejlesztette ki, kifejezetten értelmi fogyatékos személyek számára.

A módszer ugyanazon változók mentén méri fel a munkavállaló és a munkáltató képességeit, elvárásait. A felmérés eredményét, egy grafikus diagram segítségével ábrázoljuk, ily módon könnyedén illeszthetővé válik a személy és a munkakör profilja. A módszer alkalmazásával meghatározhatóak a szükséges képzési és fejlesztési formák, annak érdekében, hogy a foglalkoztatás eredményes és hosszútávon is fenntartható legyen.

Alapítványunk szakértői érvényes mérési jogosultsággal rendelkeznek.

 

 

2.)  JOBWARDS PROGRAM

 

A Jobwards egy tanulási nehézségekkel élő emberek számára készült segédanyag, amely nagyrészt pedagógiai, kommunikatív és játékosan előkészített eszközökkel dolgozik. Középpontjában a célcsoport célzott foglalkoztatása áll, a munkahelyi integráció folyamatában felmerülő válogatott témák és elvárások figyelembevételével.

A csoportos felkészítő program a munkavállalást támogató kulcskompetenciákat öt témakörben, moduláris rendszerben, gyakorlatba ágyazottan dolgozza fel:

A: Felnőttként a munka világában

B: Munkavállalói jogok és kötelességek

C: Kommunikációs kompetenciák

D: Szociális kompetenciák

 

E: Információs technológiák használata 

 

3.)  „MUNKÁRA FEL! PÁLYAORIENTÁCIÓS TÁRSASJÁTÉK

A „Munkára fel!” társasjáték  elsősorban a 16-24 éves, speciális szükségletű, pályaválasztás előtt álló diákok munkára való felkészítését, illetve sikeres munkavállalását segíti.

A 6 modult és 24 témát felölelő pályaorientációs játék segítségével a „dolgozni készülő játékosok” reális énképet kapnak meglévő képességeikről és készségeikről, illetve a játék útmutatást ad azokról a fejlesztendő területekről, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a sikeres munkavállaláshoz. Az eddigi tapasztalatok alapján, a játékmesteri szerepkör hamar elsajátítható, és a „Munkára fel!” foglalkozások struktúrája könnyen adaptálható a különféle sajátosságokkal bíró célcsoportok számára.

Leírás: U:\050_FSZK FOGLALKOZATATÁS 2018\3. Társasjátékok\kerék.jpgA 6 fő modul:


       1.  Dolgozni akarok !                       

2.  Dokumentumaim

3.  Állást keresek

4.  Tudástár

5.  Munkába állás

6.  Munkahely megtartása

 

A játékot ajánljuk elsősorban:

-          oktatási intézményeknek,

-          foglalkozási rehabilitációval foglalkozó szervezeteknek

-          munkaerő-piaci programokat megvalósító szakembereknek

Kapcsolat:

Nagyné Csurilla Zsuzsa, foglalkoztatási csoportvezető

Elérhetőség:

nagyne.zsuzsa@szimbiozis.net

+36 30 647 37 87

 

 

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket