LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Farmwell projekt

 

A Farmwell projekt az Európai Unió Horizont 2020 program keretén belül valósul meg (Projekt ID: 101000797); 2021. január 1-én kezdődik, időtartama 3 év.

A Farmwell 16 szervezet részvételével, konzorciumi formában valósul meg, mely konzorciumnak a vezetője az E40 Group. A konzorcium tagjai közt 6 országból (Belgium, Olaszország, Görögország, Magyarország, Lengyelország és Románia) 1-1 egyetem vagy kutatóintézet és 1-1 farmereket/gazdálkodókat képviselő tanácsadó szervezet szerepel. Magyarországot kutatás terén a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Agrárgazdasági Kutató Intézete (NAIK-AKI), tanácsadó szervezetként pedig a Szimbiózis Alapítvány mentorálasával működő, 2016-ban alakult Magyar Szociális Farm Szövetség (MSZFSZ) képviseli.

A Farmwell arra, az európai szintű problémára keresi a választ, hogy miért nem vonzóak a családi méretű gazdaságok, miért néptelenedik el a vidék, milyen megoldásokkal lehetne a farmok, szociális farmok működését támogatni. A projekt összhangban áll azokkal az EU-s törekvésekkel, mely a vidékfejlesztésre szánt támogatások felhasználásának hatékonyságát növelni kívánja. A projektben az adott ország gazdálkodóit tömörítő szervezetek feladata az, hogy a gazdálkodók legégetőbb szociális szükségleteit a térségben azonosítsák, összegyűjtsék; a kutatóintézetek/egyetemek pedig ezen szükségletek elemzésével járulnak hozzá az Európa több régióját lefedő, innovatív megoldások kialakításához.

 

A Magyar Szociális Farm Szövetség részesedése a projektből 35531,25 euró.

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket