LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Hazai kapcsolatok

 

Különféle hazai (ÉTA, AOSZ) szakmai hálózatokban működünk együtt számos partnerünkkel. Az egyes partnerek érdeklődési köre alapján szegmentáltan működünk együtt, és adjuk át tapasztalatainkat másoknak. Mi is igyekszünk a máshol megvalósult jó gyakorlatokat adaptálni szakmai munkánk során. Helyi partnerségi körünk, a Miskolci Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely havonta rendszeresen ülésezik, évente több közös rendezvényt és helyi akciót bonyolítunk.

 

 

Hazai szakmai partnereink: EMMI, Magyar Államkincstár, Budapest Főváros Kormányhivatala, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, NFSZK, EMMI, RESZO, SZGYF, BOKIK, Miskolci Egyetem, civil és érdekvédelmi szervezetek, akkreditált munkáltatók, nyílt piaci munkáltatók, speciális szakiskolák. Tagjai vagyunk a miskolci és a B.-A.-Z.- Megyei Foglalkoztatási Paktumnak, a Mezőkövesdi járás helyi foglalkoztatási paktumnak és a Mezőcsát és Térsége helyi foglalkoztatási paktumnak.

Speciális munkaerő-piaci szolgáltatásunk működtetésének segítségével a térségben számos nyílt piaci munkáltatóval állunk kapcsolatban, a munkáltatók elismerésére minden év december 3-án átadjuk az „Év Esélyteremtő Munkahelye” díjakat.

Az elmúlt években számos hálózatépítő projektet valósítottunk meg a foglalkozási rehabilitáció elősegítése érdekében. A Konyhatitkok c. projekt keretében a gesztorálasunkkal 7 vendéglátással és élelmiszergyártással foglalkozó szervezet dolgozott együtt, akik fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztatnak vendéglátás-gasztronómia területén.

A „BE-FOGADÓ, Speciális turisztikai kezdeményezések Magyarországon” c. projekt, 6 olyan hazai szervezet összefogását, kölcsönös tapasztalatcseréjét, hálózatosodását valósítottuk meg, akik szociális tevékenységük mellett, fenntartható társadalmi vállalkozásként turisztikai szolgáltatást, illetve szálláshelynyújtó egységet üzemeltetnek fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával.

A „Szak-Ajtó” elnevezésű projektünk szakmai programja új perspektívákat teremt a hazai szociális farmok kezdeményezéseinek területén. A pályakezdő fogyatékossággal élő fiatalok munkavállalásának elősegítése érdekében, pályaorientációs társasjátékot fejlesztettünk, illetve egy együttműködési protokollt dolgoztunk ki a célcsoport foglalkoztatásnak elősegítése érdekében.  A projekt keretében együttműködő partnereink voltak: Miskolci Egyetem, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal, MMJV Önkormányzata.

 

Az élelmiszeripari, a népi kézműves, a falusi turizmus és az egyéb, mezőgazdasághoz kapcsolódó foglalkozási rehabilitációs módszertani programjaink rendszerszintű disszeminációja érdekében, kezdeményezésünkre létrejött a Magyar Szociális Farm Szövetség.


Az országos hálózat szakmai gesztoraként támogatjuk más szervezetek hasonló kezdeményezéseit. A fogyatékossággal élő/megváltozott munkaképességű munkavállalóink foglakoztatásának hatékony támogatása érdekében jó partneri együttműködést alakítottunk ki a foglalkozási rehabilitációban résztvevő szervezetekkel, valamint folyamatosan keressük a lehetőségét a nyílt piaci munkáltatókkal való együttműködésre a munkapróbák és nyílt munkaerő-piacra való kihelyezés érdekében. Kapcsolatrendszerünk jövőbeni fejlesztésének egyik fő irányvonala, a munkapróbák helyszínéül szolgáló munkáltatók felkutatása, megkeresése, ill. az erre vonatkozó megállapodások megkötése, munkapróbák szervezése.

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket