LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

Misszió:

„Elkötelezetten a társadalmi változásokért” szlogennel azonosítjuk azt a szerteágazó tevékenységet, amely a Szimbiózis Alapítványra jellemző.

Első ránézésre, segítő tevékenységünk fókusza a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítására irányul, ugyanakkor minden programunkat átszövi a társadalmi környezet pozitív attitűdjének, szemléletének előmozdítása. Nem csupán az integrált munkahelyek működtetése, táborok és rendezvények megszervezése és lebonyolítása az erősségünk, hanem határozott erőfeszítéseket teszünk az általunk segítettek közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférése , illetve nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedése érdekében. Támogatjuk tehát a fogyatékossággal élőket abban, hogy egyenrangú polgárokként, jó szomszédokként, értékes munkatársakként jelenjenek meg a mindennapokban.

Alapító Okiratunkban a preambulum immár több mint 20 éves és a mai napig érvényes:

A „Szimbiózis” (Alapítvány elnevezése) jelképe az önmagukban egyedi értékeket képviselő, de megnyilvánulásukban a harmonikus egymásrautaltságot kialakító létformáknak. Szimbolizálja az egyén és a közösség, a hagyományok és a technikai vívmányok, a mesterséges és a természeti környezet szükségszerű kapcsolatát, ahol csak az egyensúlyi állapot megtartása jelenthet „életképes létesülést".

A fogyatékossággal élők,- különös tekintettel az értelmileg akadályozottakra és az autizmussal élőkre- képesek értékteremtő munkával hasznos tagjaivá válni a társadalomnak. Ehhez egyrészt megfelelő felkészítésre, tárgyi feltételekre, szakmai segítségnyújtásra van szükség, másrészt adekvát szociális szolgáltatásokra, továbbá elengedhetetlen a befogadó társadalmi szemléletváltozás. A „szimbiózis” minden érintett fél azon egyenrangú partnerségben létrejövő együttműködését jelképezi, ahol képességeikhez mérten a közösség javára munkálkodnak együtt.

 

20 éves jubilálásunk alkalmából az eredeti grafikus, „szimbiózis” logót egy modernebb, fiatalos logóra cseréltük. Az egymást átfedő figurák az egymást támogató „szimbiotikus” együttműködést, a különböző színek az eltérő entitásokat vagy akár együttesen egy segítő kezet szimbolizálnak. A fordított „B” betű szimbolizálja innovációs képességünket és  a meglévő rendszerek  javítására irányuló szándékunkat.

 

                                                                                 

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket