LegjobbTarsadalmiVallalkozas
Hívjon minket: +36-46-357-637

AAK

 

Az augmentatív és alternatív kommunikáció (AAK) kifejezésben az alternatív szó arra utal, hogy a beszéd- és kommunikációképtelen személyek számára a hagyományos kifejezési módok (beszéd, írás) helyett más megoldásokat kell keresni. Lényege, hogy hiányzó beszéd helyett a sérült személy nonverbális úton fejezi ki magát, felhasználva mindazokat a lehetőségeket, amelyeket a hangjelzések, gesztusok, manuális rendszerek és/vagy a betűket, rajzokat, jelképeket, fotókat, tárgyakat stb. tartalmazó kommunikációs eszközök, valamint hangadó gépek (kommunikátorok) biztosítanak. Minden augmentatív kommunikációs rendszer térben és időben eltérő használhatóságú, egyénre szabott kommunikációs eszközből áll.

A szolgáltatás célcsoportja

Az AAK azoknak a komplex kommunikációs igényű személyeknek nyújt segítséget, akik a beszéd és/vagy írásos kommunikáció átmeneti vagy végleges zavara miatt valamennyi kommunikációs igényüket nem képesek kielégíteni. Ezeknél a személyeknél a kommunikációs nehézségek az AAK eszközeivel és módjaival enyhíthetők.

Külső szakértők bevonásával felmérésre kerül az adott személy kommunikációs szintje. Ezt követen fejlesztési terv kerül kidolgozásra, mely kivitelezéséhez szükséges eszközök ingyenesen kölcsönözhetőek a központból.

Érdeklődés, jelentkezés:

Amennyiben érdeklődni szeretne szolgáltatásaink iránt, kérem, keresse Tóth Aliz intézményvezetőt: 06-30-681 44 87,                      e-mail: toth.aliz@szimbiozis.net

Kapcsolat

Keressen bátran minket!

Telefon
Levelező cím
3527 Miskolc, Augusztus 20 u 12.
Itt talál bennünket