A Szimbiózis Alapítvány nappali intézményei Miskolc két városrészében találhatóak. Hatókörünk B.A.Z. Megyére terjed, ki, de elsősorban Miskolcról és vonzáskörzetéből érkeznek hozzánk a fogyatékossággal élők. Fő célcsoportunk értelmileg akadályozottak és autizmussal élők, valamint olyan fogyatékossággal élők, akik segítséget igényelnek ahhoz, hogy önálló életet élhessenek. Mindkét intézményünkben kiemelkedően fontos, hogy valós munkalehetőséget és munkabért biztosítsunk a hozzánk érkezőknek. Intézményeink:

 

  • A martin-kertvárosi „Habilitációs Központ” (Miskolc, Forgács u 18.) 40 fő ellátását biztosítja.
  • A diósgyőri Baráthegyen a „Szociál-terápiás Központ” 24 ellátását biztosítja.

 

 

 

 

Baráthegyi Nappali Ellátás

(3535 Miskolc Hrsz 25001)

 

 

A Baráthegyi Majorság területén 2013-ban került átadásra a többszintes Szociálterápiás Központunk. Ellátásunkon belül különösen fontosnak tartjuk, hogy ellátottjaink megismerkedjenek a munkavégzés jelentőségével, annak értékével, ezért számukra képzéseket, foglalkoztatást biztosítunk. A munkavégzés helyszínéül szolgál többek között az épület földszintjén kialakított foglalkoztató műhely, ahol természetes alapanyagokból ajándéktárgyak előállítása történik. A Baráthegyi Majorág területén található még kertészetünk, ahol saját termesztésű gyógynövényekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel foglalkozunk. Ezen kívül ellátottjaink megismerkedhetnek az állattartás, -tenyésztés feladataival is hiszen többféle háziállatot is tartunk, pl.: kecskék, nyulak, ló, szamár stb.

Az idei évben a tetőtér is beépítésre kerül, ahol többek között a kézműves termékek csomagolása, raktározása és készletgazdálkodása kerül kialakításra.

A terápiás foglalkozások fejlesztik a kommunikációs, szociális és kreatív képességeket, segítik a mindennapi élethez szükséges készségek fejlődését és új tudás megszerzéséhez járulnak hozzá.

A nappali ellátás által biztosított környezet lehetőséget nyújt új barátságok, kapcsolatok kialakítására, ezek hosszú távú megőrzésére, közös programokra, kikapcsolódásra a sport- és szabadidős tevékenységek által.

 

 

Szimbiózis Habilitációs Központ Nappali Ellátása

(3528 Miskolc, Forgács utca 18.)

Intézményünk feladata hogy az érintettek számára biztosítson lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, hasznos tevékenység végzésére, valamint teret nyújtson a társas kapcsolatok kialakítására.

Naponta háromszori étkezést biztosítunk ellátottjaink számára, ennek keretében lehetőség van speciális étrend igénybevételére is. Igazodva az egyéni és egészségügyi szükségletekhez; vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes étrendet is kínálunk.

A nappali ellátást biztosító intézményünk az ellátást igénybe vevők részére szociális, egészségi, mentális állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító, közösségi szolgáltatásokat szervez. Éves eseménynaptárunkat, a népi ünnepekhez és hagyományokhoz kapcsolódóan alakítjuk, programokat szervezünk ezek jegyében. Fontosnak tartjuk az ünnepek tartását, melyek keretet adnak lakóink, ellátottaink itt töltött idejének.

Súlyosan fogyatékos ellátottaink számára külön fejlesztést biztosítunk a napközbeni ellátás keretein belül. Célunk, a már meglévő állapotot hosszú távú szinten tartani ellátottainknál, valamint a lehetőség szerinti fejlődés biztosítása szakembereink, munkatársaink segítségével.

 

 

 

 

  

 

Tóth Aliz

30/681-44-87

toth.aliz@szimbiozis.net