Munkaterápiát elsősorban a súlyosabb fokban érintett fogyatékossággal élők számára biztosítunk. Alapvető cél, hogy ők elérjék a munkavégzési képességük optimális szintjét. ők elsősorban az ajándéktárgy készítés folyamataiban vesznek részt:

 

Ajándéktárgy készítő műhely:

Az alkotás öröme pozitív hatással van az emberi élet egészére. Fontos számunkra a környezet védelme, ezért termékeink előállítása során elsősorban természetes, újrahasznosított alapanyagokat használunk. A népi mesterségek elsajátítását szolgálják különböző képzéseink, amelyeket ellátottjaink számára indítunk, pl.: gyertyaöntő és famegmunkáló. A képzések során megszerzett tudás lehetővé teszi a minőségi termékek előállítását.

 

 

          

 


                       Biotermesztő-, Parkgondozó műhely:

 

 

A kertészeti tevékenység közel 5 hektáros farm területén valósul meg. Az alapstratégiaként kitűzött cél a kertészeti termékek előállítása során a termelési környezet szabályozott, környezettudatos használata, a környezetterhelések elkerülése és csökkentése, a megrendelők igényeihez és a sajátos termesztési technológiánk struktúrájához alkalmazkodva. Mindent elkövetünk a környezetszennyezés megelőzése érdekében, ill. folyamatosan nyomon követjük a környezeti teljesítményünket a környezet tisztaságának fenntartása érdekében. Szervezetünk meghatározza az elérendő célokat és ennek megvalósításához éves termesztési technológiát dolgoz ki az előállított termékekre. Jelenleg kertészetünkben egy üvegház üzemel, de tervezünk egy fűthető palántázó részleget is, továbbá új fóliasátrak építését és termesztésbe vonását. Szabadföldön konyhára termelés történik a legközönségesebb zöldségekből (répa, hagyma, petrezselyem, saláta, karalábé stb.). Az öntözés az elavult kézi módszer mellett ma már 80%-ban kiépített öntözőrendszerrel történik. A Majorságban gyümölcstermesztéssel is foglalkozunk. Van egy fiatal gyümölcsösünk, de öreg gyümölcsfáink azonban folyamatosan ellátnak minket.

 

 

        

 

 

 

                                 

                                   Állatgondozó műhely:

 

 

A Majorságban állattartó gazdálkodás folyik, többféle háziállatot nevelünk, és tenyésztünk: ló, szamár, kecske, nyúl, baromfi, ezen állatok szakszerű ellátásához, istállók, karámok állnak rendelkezésre. Ezekkel az állatokkal több, az otthonban és nappali ellátásban élő fiatal közvetlen, napi szintű kapcsolatban van a munkavégzésük során.

Fő profilunk a kecsketenyésztés és kecskesajt-készítés, ezen műhelyünk termékei (gomolya, friss natúr és fűszeres sajtok, zsendice, sajtkrémek, joghurtok), Élő Tisza és HÍR (Hagyományok – Ízek – Régiók) védjegy használatára jogosultak. Kis üzletet tartunk fenn a város piacán, valamint különféle vásárokon is aktívan részt veszünk. 2014-ben új sajtüzemet építünk, és tovább fejlesztjük portfóliónkat (pl. kecsketejes csokoládé).