Be-fogadó konferencia

Be-fogadó konferencia

Speciális turisztikai kezdeményezések Magyarországon

2018.

 

A Be-fogadó konferencia, a Szimbiózis Alapítvány által, Budapesten megrendezésre került. Speciális turisztikai kezdeményezések Magyarországon című konferenciára vártuk, a sérült embereket képviselő szervezeteket. „Az esélyegyenlőség és a turizmus sokszor kéz a kézben jár”,- jelentette ki Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásáért felelős államtitkára. A rendezvényen olyan előadók képviseltették magukat,mint Mártonné Máthé Kinga-igazgató, Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-Aktív Turizmusért Felelős Igazgatóság; Dr. Szalók Csilla PhD- intézetvezető, Budapesti Gazdasági Egyetem, Turizmus-Vendéglátás Intézet, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar; Gyetvainé Zováth Anikó-ügyvezető, Kids Oasis Np.Kft, a családbarát szálláshelyek védjegyrendszer megálmodója; Nagy Bendegúz, -kerekesszékes világjáró, író, építész, rehabilitációs szakmérnök; Papp Ágnes-elnök, Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége. Az eseményen,  Papp János „vándor színész” a házigazda szerepét töltötte be.

A jelen lévő szervezetek azért dolgoznak, hogy a megváltozott munkaképességűek minél nagyobb arányban el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon. Fülöp Attila kiemelte: „nemzetgazdasági érdek, hogy minél több foglalkoztatott legyen, a megváltozott munkaképességűek körében”.

„Semmit rólunk, nélkülünk!” –idézte az államtitkár a szervezetek gyakori mottóját. A konferencia célja az volt, hogy mindenki elmondhassa tapasztalatát az akadálymentesítés szélesítéséért a turizmusban. Mártonné Máthé Kinga kitért arra, hogy nem feltétlenül a fizikai akadálymentesítés a legfontosabb, hanem az érzékenyítés, a Be-fogadó szemlélet a társadalom részéről.

A rendezvényen több olyan turisztikai intézmény is bemutatkozott, amely foglalkoztat megváltozott munkaképességű embereket, és az érintett dolgozók is megosztották tapasztalataikat.

Az eseményen kiosztották a Be-fogadó- Speciális turisztikai kezdeményezések Magyarországon című kötetet.

A Be-fogadó projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatta.

Partnerek:

  • Szép Jelen Alapítvány-Gánt
  • Summa Vitae Alapítvány-Piliscsaba
  • Regens-Wagner Közhasznú Alapítvány-Balatonmáriafürdő
  • Strázsa Tanya Közhasznú Szociális Szövetkezet-Szabadszállás
  • Búzavirág Alapítvány-Miskolc
  • Szimbiózis Alapítvány-Miskolc
< Back