Átadó ünnepségek a Baráthegyi Majorságban

2015. október 30-án alapítványunk Baráthegyi Majorságában átadásra kerültek a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP), „Autista és megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítése” c. pályázati kiírás keretében megvalósított „Élő Kalendárium” és „Baráthegyi Manufaktúra” c. pályázataink beruházásai, valamint a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal „Megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása érdekében munkahelyteremtés támogatása”-nak eredményeképpen létrejött Gombatermesztő és öltöző épülete.

Az „Élő Kalendárium” pályázat keretében megépült faszerkezetű interaktív játszóvár - mint komplex turisztikai attrakció- 11 fő megváltozott munkaképességű, ebből 5 fő autizmussal élő személy számára biztosít munkahelyet. A „Baráthegyi Manufaktúra” épületének létrehozásával 15 fő megváltozott munkaképességű, köztük 6 fő autizmussal élő személy számára teremthettünk munkahelyet. A manufaktúra épülete helyet ad a gyertyaöntés és a szappanfőzés kézműves műhelyeinek. A Gombatermesztő létrehozásával újabb 8 fő célcsoporti tag számára hoztunk létre munkahelyeket.

 

Ünnepségünkön köszöntőt mondtak és az épületek átadásában közreműködtek:

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár

Dr. Lukács Irén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgató asszonya

Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere

A jeles alkalom keretében megragadtuk az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjunk azoknak a hivataloknak, szervezeteknek, partnereinknek, akik a 2015-ös évben támogatásukkal hozzájárultak majorságunk fejlesztéséhez. Tiszteletükre, a Vámosújfalui Kézműves Kt. által készített „támogatói tányérok” kerültek kihelyezésre a Baráthegyi Majorság életében központi szerepet betöltő kemence falára.

Az átadó ünnepségeket követte „Falu a városban” fesztiválunk, melynek keretében látogatóinknak lehetősége nyílt betekinteni majorságunk működésébe, a népi mesterségek (gyertyaöntés, sajtkészítés, vajköpülés stb.) fortélyaiba. A zenei talpalávalót az Agyagbanda biztosította. 

 

 

< Back