Az „élményterápia” a társadalmi integráció újszerű megközelítése. Elsődleges célcsoport jelen esetben a felnövekvő generáció, de minden érdeklődő számára tudunk nyújtani személyre szabott programot. Alapkoncepciónk, hogy a fogyatékossággal élőket pozitív szerepkörbe helyezve, értékteremtő képességeik bemutatása révén kerüljenek kapcsolatba a befogadó társadalmi környezettel. Erre épül erdei iskolai, és majorság látogatói koncepciónk, külső helyszeneken történő szerepvállalásaink (pl. óvodai játszóházak), valamint céges rendezvényeken való megjelenéseink.

Célunk, hogy a velünk kapcsolatba kerülők pozitív élményeken keresztül alkossanak véleményt a fogyatékosságügyről és az érintettekről. Integrációs missziónk, a pozitív társadalmi élményterápia.

Gyakran a hozzánk látogató gyerekek észre sem veszik, hogy a sajtkészítést, kenyérsütést, nemezelést, madáretető készítést stb. fogyatékossággal élőkkel együtt készítik, ugyanis ezek az emberek, akik mindezt naponta készítik, az adott munkafolyamatok „mesterei”. Tapasztalatunk, hogy a felnőttek sokkal inkább tartózkodóak, előítéletekkel érkeznek, de gyerekeken keresztül rájuk is átragad az elfogadás képessége.