Erdei Iskola, Farm panzió

 

Miskolc és a Bükki Nemzeti Park találkozásánál öt hektáron fekvő majorság működtetőiként az alapvető célok elérése mellet folyamatosan keressük az innovatív megoldásokat a társadalmi integráció gyakorlatorientált megvalósítására.

Ezen küldetési célunk elérésére hoztuk létre a lakóotthon tetőterében egy ifjúsági panziót, mely erdei iskolai funkciót is ellát. Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció már fiatal korban elsajátítsa a mezőgazdasági tevékenységeket, a hagyományőrzést, megismerje a természetet. A környezeti nevelés fontosságának tudatában létrehozott integrált erdei iskolánk, a Baráthegyi Erdei Iskola, 2013-ban tagfelvételt nyert a KOKOSZ-ba (Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége), illetve minősítést szerzett, viselheti a minősített erdei iskolák harkály védjegyét. 

Jelenleg 6 szobában (+ négy fürdőszoba, konyha, közösségi tér), 38 ágyon tudjuk fogadni vendégeinket.

A folyamatosan bővülő szakmai programok aktív közreműködői az egyes munkaterületeken dolgozó sérült munkatársaink. A közös tevékenység során pozitív szerepkörökben mutatkoznak be a fogyatékkal élők, melynek eredménye az integráció automatikus megvalósulása.

Az erdei iskola programunk célja: a környezettudatos szemléletmódra, természet közeli életmódra való igény felkeltése. A vendégek ittlétükkor egy időutazás keretében körbe járják a helyi nevezetességeket, és megismerkednek az ősember által is lakott Bükki Nemzeti Park természeti értékeivel.

A foglalkozások részben az iskolai tananyaghoz kapcsolódó gyakorlati ismeretek, részben pedig környékünk természeti értékeinek, népi kultúrájának, bemutatása.

 

Szolgáltatásaink:

  • Egy napos osztálykirándulás-„farm”program (lovaglás, kalandpark, íjászat, krumpli lángos készítés, állatsimogatás)
  • 3-5 napos erdei iskolás szolgáltatás („Történelmi időutazás a Bükk hegységben”)
  • Élő történelemórák („Őseink nyomában” - élet a jurtában)
  • Farmos szülinapok
  • Falusi vendégasztal
  • Nyári napközis táborok

Erdei Iskolánkról további információ a www.baráthegy.com oldal érhető el.

              

Istálló és erdei iskola vezető, táboroztatási koordinátor: Támbáné Bohus Viktória

30/760-3811

majorsag@barathegy.com